söndag 26 oktober 2008

Beställd klänning


Denna söta klänning ska en 1,5 åring få till sommaren. Känns onekligen lite avlägset... Jag använde ett förklädesklänningmönster, som jag kapade över bröstkorgen. Satte dit en bred mudd och sen hängslen och knappar fram .

Beställning klar!




Dessa mysbyxor ska till Norge och jag hoppas att beställaren blir nöjd! De är sydda i E-slöjds härliga trikå. Mönster eget.


Tack Frida!


Tack så jättemycket Frida för de fina tygerna. Jag blev så glad över det tjocka paketet i brevlådan. Lillstrumpan har redan paxat det lila tyget med prinsessor på! Det fina flanelltyget med grodor på får jag hålla extra hårt i så att inte Bea tjyvar det :o)
Det rosa laptäckstyget har jag redan planer för... Du är världsbäst på uppiggnings-presenter!

Mammas gamla namnlappar




Häromdagen plockade mamma fram sitt gamla syskåp som jag skulle få. Tillsammans gick vi igenom innehållet och nostalgiskt skrattande hittade vi hennes namnlappar från 80-talet. Therese, Linda och Lovisa... Kommer ni ihåg? Kommer ni ihåg hur vi desperat längtade efter köpekläder? Min lillskrutta kommer garanterat gå igenom samma fas om några år och då lovar jag att jag ska köpa köpekläder till henne.
Men jag undrar om jag varit så pyssel och tygfrälst om det inte varit för mamma? Tack mamma för att du släpade fram symaskinen och visade hur man gjorde. Tack också för att du har lärt mig sticka, virka och väva. Ja listan är lång. Nu är jag glad att jag har har förmånen att ha en mamma som kan allt detta.
Med tanke på att jag dammade av min gamla barn-vävstol häromdagen, så antar jag att jag för traditionen vidare. Skruttan har ju faktiskt fyllt fyra...

måndag 20 oktober 2008

En liten solstråle!





Detta är ett återanvänt tyg som jag slog till på direkt. Det har varit en bordsduk och jag visste direkt att jag ville göra en tunika av den. Jag är helnöjd med solen som fullkomligen strålar! Även om dessa bilder är missvisande pga regnmulet väder och ålderdomlig mobilkamera. Måste ordna en bättre kamera, måste...
Strl 1år.

Brödkorgar



Dessa brödkorgar ska bli en present. Jag hoppas att mottagaren blir nöjd över färgvalet!

Barntunikor



Igår satte jag saxen i Dunderklumpentyget och sydde en tunika i strl 1år. Jag utgick från Gynthers grundmönster på blus. Jag har inte bestämt mig än hur jag ska göra med ärmsluten. Mudd eller ej? Förslag?

söndag 19 oktober 2008

Tunikan passade!


Ja igårkväll fick Bea sin tunika och den passade perfekt! Hon blev jätteglad och jag blev väldigt glad över att den satt bra på henne. Hon lovade ordna livebild, så den får jag återkomma med! Visst blev den fin?

lördag 18 oktober 2008

Loppis-marknad

Idag blir det en runda på den lokala marknaden för att se om jag kan hitta några härliga tyger eller annat användbart. Solen lyser dessutom - vilken härlig dag!

Återkommer med bilder på ev. fynd!

fredag 17 oktober 2008

Tunikor



Igårkväll blev det en massa sytt, bla två tunikor. Den ena är en present, så den får jag vänta med att blogga om, men den andra ser ni här. Den är sydd av ett återanvänt tyg som jag blev kär i direkt. Slutresultatet blev bra tycker jag och den halvlånga ärmen är jag särskilt nöjd med. Tunikan var tänkt till mig själv, men blev för stor. Tippar på att den motsvarar en 44-46 och jag kan inte riktigt fylla ut den över bysten... Jag är en strl 40 i vanliga fall och upplevde den stor just över bröstet. Hur som helst så gillar jag den jättemycket och ifall någon är sugen på den så är den till salu!
230:- inkl. frakt inom Sverige. Såld!

torsdag 16 oktober 2008

Kuddar till torpet







Min syster Therese och hennes man Per har ett rött litet torp med vita knutar. Det är en jättefin liten stuga där man kan leva ut sina sekelskiftesdrömmar rejält... Syrran kom på en smart sak som man kan göra med gamla bonader, och det är att göra om dem till kuddfodral. Så med hennes idé i huvudet skred jag till verket och vipps så blev det en fin present till deras stuga.

tisdag 14 oktober 2008

Bebben, när kommer du?



I väntan på lillkusinen syr jag upp lite basplagg. Therese gamla bruna byxor var som gjorda att sy ett par mysiga muddbyxor av. Här passade jag på att använda sidsömmarna som en extra dekor och lade in dem en bit in på benet. Jättefint tycker jag att det blev. Gav liksom lite liv i muddbyxan. Som sagt, nu får h*n komma snart!
Har sytt båda byxorna i strl 1 år, så att det finns marginal att ta av.

När jag ändå är i farten...




Undrar om Per känner igen sina gamla jeans? Rätt ska ju vara rätt... Nu får bebben ett par byxor av mamma och ett par av pappa. Åh!!! Vad vi längtar efter lillkussen!!!

måndag 13 oktober 2008

I love orange


Jag har en förkärlek till orange... Kanske har det att göra med min 70-talsuppväxt? Strunt samma, orange är fint, särskilt på hösten. Denna babyhjälm är i strl 3 månader och hade jag en sån liten sötnos, skulle den här åka på bums!

Härliga färger!


Hittade detta tyg som jag gillar och sydde en babyhjälm i strl 2 år.

Raggisar


Har ni testat att sticka dessa? "Snurrsockorna" är jättebra eftersom de sitter bra på foten och dessutom nöts de jämt eftersom de saknar häl. Helt klart en favorit för de små!

torsdag 2 oktober 2008

Syabstinens igen!

Eftersom jag är nyopererad kan jag inte sy för tillfället, urtrist! Men jag sorterar tyger och planerar nya syprojekt för fullt... Jag siktar in mig på att vila ytterligare ett par dagar, men sen...